Strock

6b232c60-6272-48a0-878e-3620accacabf (2)
אורית סטרוק

בת 62, נשואה+11, תושבת חברון, חברת כנסת, יושבת-ראש סיעת הציונות הדתית, מראשי הישוב היהודי בחברון, ייסדה ועמדה בראש ארגון זכויות האדם ביש"ע

תפקידים בולטים:

  • יו"ר סיעת הציונות הדתית, וראש שדולת ארץ ישראל בכנסת (אותה הקימה)
  • ח"כית בשנת 2013, 2015 ו-2021
  • ראש המחלקה המדינית של הישוב היהודי בחברון
  • מקימת ארגון זכויות האדם ביש"ע
  • חברת ועדות החוקה, הכספים, וחוץ ובטחון
  • מחוקקת "חוק יסוד משאל העם"

את הפעילות הציבורית החלה אורית סטרוק ב 1995, במסגרת ועד הנשים למען מערת המכפלה. בהמשך פעלה כראש המחלקה המשפטית-מדינית של היישוב היהודי בחברון. ב 1998 חשפה בתחקיר מיוחד את "הנהלים המיוחדים והסודיים לאכיפת החוק על מתיישבי יו"ש", וב-2002 הקימה את ארגון זכויות האדם ביש"ע, אשר פעל להגנה על מתיישבי יש"ע ופעילי ימין בשוטף במאבק נגד ההתנתקות.

במהלך כהונת הכנסת ה-18 אורית הקימה וניהלה את שדולת ארץ ישראל בכנסת (בראשות חברי הכנסת זאב אלקין ואריה אלדד), אשר נאבקה נגד הקפאת הבנייה בהתנחלויות, הובילה שינוי בגישת הממשלה בנוגע ל"פינוי או הסדרת מאחזים", וקידמה את הקמת הוועדה לבחינת מצב הבנייה ביהודה ושומרון. השדולה קידמה גם את ההכרזה על מערת המכפלה וקבר רחל כאתרי מורשת לאומיים והביאה לחקיקת חוק למניעת פגיעה במדינת ישראל באמצעות חרם.

בבחירות לכנסת ה 19 נכנסה אורית סטרוק לראשונה לכנסת, וכיהנה כחברת ועדות החוקה, הכספים, וחוץ ובטחון, וכן כיו"ר "שדולת ארץ-ישראל" (עם ח"כ יריב לוין). אורית קידמה לראשונה את השוואת החקיקה ביו"ש, באמצעות השוואת זכויות נשים עובדות מ 2 צידי הקו הירוק. בעקבות פעילות זו התבצע בדק-בית ממשלתי בכל הנוגע להשוואת החקיקה ביו"ש, ונוסחו לראשונה סדרת צווים שמטרתם להסדיר את הנושא. בנוסף, אורית המשיכה לעסוק בנושאי זכויות אדם, ובפעילותה בועדת החוקה של הכנסת שיתפה פעולה עם ח"כים מהשמאל בסוגיות של אלימות שוטרים, זכויות מפגינים, עצורים ואסירים. אורית חוקקה חוקים הנוגעים לזכויות נשים, וכן (יחד עם ח"כ איילת שקד וח"כ יריב לוין) את חוק יסוד משאל העם

בכנסת ה 21, ה 22, וה 23 המשיכה אורית לנהל את שדולת א"י בכנסת (בראשות בצלאל סמוטריץ' וחיים כץ). פעילות השדולה התמקדה בסוגיית הסדרת ההתיישבות הצעירה (עד להכנת הצעת מחליטים שרק ברגע האחרון לא הוצבעה), ובסוגיית המערכה על שטחי סי (סדרת דיונים בועדת חוץ ובטחון).

בבחירות לכנסת ה 24 נכנסה אורית שוב לכנסת לאחר שהוצבה סטרוק במקום החמישי ברשימת הציונות הדתית. היא מכהנת כיו"ר הסיעה וכיו"ר שדולת ארץ ארץ ישראל, ופעילה בעיקר בועדות החינוך, העבודה והרווחה, בטחון הפנים, חוץ ובטחון. שדולת א"י בראשותה (בשיתוף עם ח"כ יואב קיש מהליכוד) פועלת לצמצום הנזקים בתחום ההסדרה הבדואית בנגב, חוק הלבנת הבניה הערבית הבלתי חוקית (חוק "החשמל"), לחיזוק התושבים היהודים המשילות בערים המעורבות, בנגב ובגליל, לחיזוק ההתיישבות היהודית בכל חלקי הארץ (חריש, חירן, מבואות ערד, חוות בודדים בכל הארץ, ועוד) להסדרת ההתיישבות הצעירה ביו"ש, לשימור אתרי הארכיאולוגיה ביו"ש ולהתגייסות הממשלה נגד ההשתלטות הפלסטינית על השטח ביו"ש. אורית משמשת כתובת קבועה לתושבי לוד, רמלה, שכונת שמעון הצדיק בירושלים, ואזורים מעורבים נוספים, בכל הנוגע לשיפור הממשק עם המשטרה ולפתרון בעיות בתחומים אלה. בתחום החינוך עוסקת אורית בנושאים של תכניות לימודים, נשירה ונשירה סמויה, נוער בסיכון, תנועות נוער, ועוד – תוף שת"פ פורה עם ח"כים ממפלגות שונות. בתחום חיזוק התורה - אורית מובילה את המאבק למען נשות האברכים ונגד תכניתה של הממשלה לרוקן את בתי המדרש באמצעות ביטול הסיבסוד למעונות יום, וכן את המאבק לשיפור התמיכה הממשלתית בתלמודי-תורה. אורית מציבה בראש סדר העדיפויות את קליטת העליה, ומשתתפת פעילה בקידום מיזמים בתחום זה.

אורית סטרוק נולדה בירושלים ליהודה ואסתי כהן, יהודים מסורתיים ואנשי שמאל פוליטי. למדה בתיכון שליד האוניברסיטה, בכיתה י"א חזרה בתשובה והחלה ללמוד ב'גשר' וב'מכון מאיר', והשאר היסטוריה.